Introductie van ademtherapie

Ademhalen is de basis van ons leven. Onze adem weerspiegelt ons gevoel, ons innerlijk. Blijheid voelen we in het borstgebied, de ademhaling is dan actief en ontspannen. Bij boosheid zetten we onze ademhaling onder druk, en bij het uiten ademen we krachtig uit. Bij angst houden we onze adem in. Bij nadenken houden we vaak de adem een beetje in. Bij stress ademen we oppervlakkiger.
Onze gevoelens, conditionering en blokkades zijn direct verbonden met de ademhaling. Door met de adem bewust bezig te zijn kunnen we onze gevoelens, angsten, conditionering en blokkades opmerken, be´nvloeden, de ruimte geven en verwerken. Ademen is daarnaast uitermate geschikt om gedachten los te laten, om uit de gedachten te gaan. Ook lichamelijke klachten zoals spanning en pijn kunnen met ademen ontspannen en verzacht worden.
Adem

Werkwijze: hoe ziet een ademsessie er uit?

In het voorgesprek bespreken we de eerste keer uw wensen of klachten. De volgende keren bespreken we de uitwerking van de vorige keer. Dan gaat u op de massagetafel liggen en wordt u begeleid om zachtjes met uw aandacht in uw lichaam te komen, u komt wat tot rust. Uw normale ademhaling in rusttoestand is dan voelbaar en zichtbaar. Vervolgens wordt u begeleid om op andere manieren te ademhalen. Er zijn veel verschillende technieken mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld een meer ontspannende ademhaling zijn, of juist een wat intensere, energieke vorm, of een combinatie van beide. De aanpak is voorzichtig en zorgvuldig, omdat ademen naast nieuwe gevoelens en ervaringen ook angst kan oproepen. Aan de andere kant kan, als u wilt en u ervaring heeft opgedaan met intenser ademen, dit juist een mooie zachte manier zijn om voorzichtig angst te benaderen, ervaren en tot rust te laten komen.
In de laatste fase komt u weer tot rust, om daarna over het algemeen te ontdekken dat u bijzonder ontspannen bent en u zich heel prettig voelt. De dagen erna zal dit doorwerken, en kunnen soms nieuwe inzichten opkomen.

Naast individuele ademsessies kunt u ook deelnemen aan een ademdag.

Voor wie is dit geschikt?

Ademtherapie kan helpen bij de volgende klachten: stress, strak in je vel zitten, vermoeidheid, lusteloosheid, slapeloosheid, pijnklachten, onzekerheid, moeite hebben met voelen, emotionele verwerking, rouw, hyperventilatie, angsten, piekeren.


Voor de tarieven, zie Overig / Tarieven.
Voor meer informatie, vragen, of een eventuele afspraak kunt u 040-2543410 bellen of mailen.


Praktijk Ton Kostelijk - Alvenberg 27 - Veldhoven - 040-2543410 - info@tonkostelijk.nl - www.tonkostelijk.nl - KvK nr 56903685