Introductie van dieptemassage therapie

De therapie bestaat uit een zorgvuldig begeleidingstraject voor de behandeling van stress en langdurige spanningsklachten, met als effect ontspanning, vitaliteit en innerlijke groei. De therapievorm heet dieptemassage.
Een dieptemassage traject is een intensief en verrijkend zelfonderzoek, een ontdekkingsreis door uw eigen lichaam van nieuwe gevoelens en ervaringen. Ook komt u oude verkrampingen, blokkades en spanning tegen. Deze worden voorzichtig benaderd, losgemaakt en losgelaten. Dit geeft naast een prettig fysiek effect een sterk emotioneel en mentaal effect, bijvoorbeeld een langdurig gevoel van vrijheid, ruimte en energie. Ook plaatsen zonder blokkades voelen vitaler en energieker aan door de toegenomen doorstroming en toegenomen contact met uw lichaam.

Een prachtig aspect van deze reis is de ervaring hoe oude reactie≠patronen en emoties direct opge≠slagen liggen in spec≠i≠fieke plekken in het lijf. Ze blijken daar direct oproep≠baar te zijn. Door ze te onder≠zoeken en zo te leren kennen groeit uw zelf≠inzicht en vermogen tot loslaten.

Voorbeelden van reactiepatronen zijn:
schatten
  • de adem inhouden, 
  • afsluiten, 
  • terugtrekken, 
  • wegschieten uit het lichaam (vluchten, ik ben er niet),
  • in de aanval gaan ((bek)vechten, of: ik weet alles beter),
  • dramatiseren (overdrijven, veranderen, wegvluchten van wat er precies is),
  • negeren (met mij is er niets aan de hand).

Werkwijze: samenwerking

Bij een ontspanningsmassage werkt de therapeut en rust de cliŽnt. Bij dieptemassage daarentegen werken therapeut en cliŽnt nauw samen om de inbedding, afstemming en verwerking van de massage zo goed mogelijk te laten verlopen en pijn te voorkomen. Naast massage≠technieken spelen adem≠halings≠tech≠nieken een belangrijke rol. Deze worden in de intake sessie aangeleerd.

Een volledig dieptemassage traject vergt meerdere sessies van anderhalf uur, om de een of twee weken. Het aantal sessies verschilt sterk per cliŽnt. Als ondersteuning krijgt u per keer mindfulness meditatie oefeningen mee om uw waarneming en voelen te verdiepen. Dieptemassage is intensief, zowel in de behandeling zelf als door het aantal sessies in korte tijd. De opbrengst is zeer waardevol en langdurig.

Voor wie is dit geschikt?

Dieptemassage is geschikt voor u wanneer u bereid bent om moeilijke emoties toe te laten of dit wilt leren, en wanneer daarnaast ook uw overlevings- en reactiepatronen bespreekbaar zijn.
Hoe meer inzicht u heeft in uw innerlijk, hoe eenvoudiger het is om de vruchten te plukken van dieptemassage. Ervaring met meditatie, yoga, haptonomie, lichaamswerk, etc. werkt bevorderend.


Naast het therapeutisch traject. kan dieptemassage ook als fysieke massage gegeven worden als de diepe verstrakkingen recente oorzaken hebben.

Als u meer wilt weten over dieptemassage, u kunt vrijblijvend een uitgebreidere beschrijving opvragen.
Als u meer wilt weten over ademhalingstechnieken, zie ademen.

Voor de tarieven, zie Overig / Tarieven.
Voor meer informatie, vragen, of een eventuele afspraak kunt u 040-2543410 bellen of mailen.


Praktijk Ton Kostelijk - Alvenberg 27 - Veldhoven - 040-2543410 - info@tonkostelijk.nl - www.tonkostelijk.nl - KvK nr 56903685