Introductie van massage

Om kennis te maken met massage is de integratieve massage een goede keuze. Daarnaast kunt u allerlei andere soorten massages ervaren, met elk zijn eigen toepassing, werking en effect. Deze kunt u vinden via het massage menu in het uitgebreide of korte overzicht.

Wat voor effecten heeft een Integratieve Massage?

"Ik ben helemaal ontspannen! Hoe kan dat nou?"

"Mijn gedachten dreven als wolkjes voorbij."

"Ik voelde een continue gelukszaligheid."

"Voor het eerste sinds jaren heb ik weer een week lang goed geslapen."

Gemasseerde vrouw

Een integratieve massage ontspant u op veel manieren. Het effect is vooral zeer aangenaam. Uw lichaam wordt soepeler. Uw ademhaling wordt rustig en verdiept. Uw denken komt tot rust. In de ontspanning neemt uw bewustzijn van lichaam, geest en gevoelens toe.

Het lichaam heeft een groot zelfherstellend vermogen. Stress kan dit vermogen ernstig aantasten. Massage activeert en ondersteunt de zelfherstellende werking weer. De harmonie in het lichaam kan herstellen en de geest komt weer tot rust. Pijn kan verminderen. Door de ontspanning kunnen tijdens of na de massage emoties vrij komen. Dit kan een grote opluchting geven.

Naast de directe diepe ontspannende werking kan de massage een steun in de rug zijn voor mensen die het emotioneel moeilijk hebben of overspannen zijn.

Wat is Integratieve Massage?

Integratieve Massage geeft een diepe, weldadige ontspanning van lichaam en geest. Dit wordt bereikt door drie manieren van masseren op een koesterende, liefdevolle wijze te combineren in een volledige lichaamsmassage. Deze manieren zijn:
  • De dynamische massage. Het zachtjes wiegen nodigt het hele lichaam uit tot 'zakken', tot een ontspannen loslaten. Dit wordt ook wel pulsen genoemd.
  • De intu´tieve massage. Door strijken en kneden worden de spieren respectvol uitgenodigd om spanning en opgehoopte afvalstoffen los te laten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van massageolie. De aanraking zorgt voor een ontspannen weldadig gevoel in het hele lijf.
  • De polariteitsmassage. De masseur legt zijn handen op twee plaatsen (polen) van het lichaam waardoor energie beter gaat stromen. Dit is voelbaar op verschillende manieren, b.v. als warmte, tintelingen of stroming.

Werkwijze: hoe gaat een massage in de praktijk?

Een sessie bestaat uit drie gedeelten:
  1. Het voorgesprek. Wat zijn uw huidige wensen, klachten en vragen? Wat is de nawerking van de eventuele vorige massage? In overleg wordt een massagevoorstel gemaakt.
  2. De massage zelf. Deze duurt vijf kwartier. Rustige muziek ondersteunt de sfeer.
  3. Het nagesprek. Wat u heeft ervaren tijdens de massage? Wat heeft de masseur ervaren? De volgende keer kunnen deze ervaringen meegenomen worden in de massage.
Massage olie

De kennismakingsmassage duurt tot twee uur door een uitgebreider voor- en nagesprek. De volgende massages duren anderhalf uur.

Om het effect optimaal te kunnen ervaren zijn drie of vier massages aan te bevelen. U zult dan meer gewend en vertrouwd raken waardoor u de massage meer tot u kunt laten doordringen. Bij de intu´tieve massage is het handig kleren uit te doen vanwege het gebruik van massageolie. Tijdens de massage ligt u onder een grote zachte warme doek. Het doek wordt weggevouwen op de plaats waar u gemasseerd wordt. U bepaalt zelf welke kleding u uit doet of aanhoudt. Het belangrijkste is dat u zich op uw gemak voelt.

Als u wilt kunt u helemaal uw kleren aanhouden. Het dynamische masseren en de polariteit zijn even zo goed mogelijk. Door de intu´tieve massage aan te passen (door meer met zachte druk technieken te werken in plaats van strijken en olie) kan ook een hele mooie massage ervaring bereikt worden.

Tips


Kleding Kies kleren die gemakkelijk uit- en aan te trekken zijn.
Make-up U kunt zich beter na een massage opmaken dan vooraf.
Nawerking Zorg zo mogelijk voor enige rust na afloop. U kunt zo nagenieten, en doordat de nawerking de kans krijgt zal het rustgevende effect veel  langer blijven hangen.
Angst Vindt u het idee om gemasseerd te worden eng of misschien wel erg eng?
Dit heeft bijna iedereen de eerste keer. Het is ongewoon om iemand die je niet kent in je persoonlijke ruimte toe te laten. In de reacties kunt u lezen dat de aanraking met veel respect gebeurt, en mede daardoor prettig is. Verder is het goed om vooraf over angsten of gevoeligheden te praten, zodat daar extra rekening mee gehouden kan worden.

Voor de tarieven, zie Overig / Tarieven.
Voor meer informatie, vragen, of een eventuele afspraak kunt u 040-2543410 bellen of mailen.


Praktijk Ton Kostelijk - Alvenberg 27 - Veldhoven - 040-2543410 - info@tonkostelijk.nl - www.tonkostelijk.nl - KvK nr 56903685