Uitgebreid overzicht van alle soorten massage

Naast de integratieve massage die bij de introductie ook beschreven staat, kunt u allerlei andere soorten massage ervaren. Elk soort heeft haar eigen toepassing, werking en effect, en kan zo u ervaring verrijken.

Integratieve massage

In een integratieve massage wordt u ritmisch gewiegd en dan met olie gemasseerd; grote strijkingen en diepere knedingen ontspannen huid en spieren. Daarna worden de handen zachtjes op verschillende plaatsen neergelegd om uw energie in balans te brengen. De integratieve massage wordt op een koesterende, liefdevolle wijze gegeven, en geeft een diepe ontspanning.

De integratieve massage wordt uitgebreider beschreven in Introductie Massage.

De meeste andere massages kunnen ook ingepast worden bij een integratieve massage.
imlogo

Nieuw: Ademsynchrone massage

Bij de Ademsynchrone ontspanningsmassage volgt de massage de beweging en het ritme van de ademhaling. Het totale effect van de massage wordt zo verdubbeld:  de ontspannende massagebeweging en de ontspannende uitademing versterken elkaar. De cliŽnt ademt rustig en diep, een golfbeweging waarin masseur en cliŽnt samen zijn, ook de masseur ademt rustig mee. Dit samen werken en samen ademen geeft een extra verbinding. Het intensere effect en de rustige samenwerking maken de massage een prachtige ontspanningsverdieping voor de ervaren cliŽnt.

Binnenkort wordt hier een workshop over gegeven.
golven

Hoofdmassage

De hoofdmassage is een gevarieerde massage van uw hals, nek, achterhoofd, voorhoofd en gezicht. Spanningen vloeien weg uit uw hoofd. Zeer aangenaam, u kunt heerlijk lang genieten. Ontkleden is overbodig.

Buikmassage

Met een combinatie van zacht pulsen en intuÔtief masseren worden uw inwendige organen en uw hartsgebied ontspannen. Spanningen en blokkades in de buik zijn vaak zo gewoon en gewend, dat deze ontspanningsmassage u een verrassend gevoel van opluchting en vrijheid geeft.

Nek-schouder-rug massage

De nek-schouder-rug massage is een veelgevraagde, meestal stevige, weldaad voor de grootste spanningsdragers in uw lichaam.

 Spiraal 

Vlindermassage

De vlindermassage is een zeer zachte, subtiele massage. Ook andere delen van uw lichaam kunnen 'gevlinderd' worden, zoals buik-borst gebied, de benen, de armen en het hals-hoofd gebied.

Bij de vlindermassage wordt per lichaamsgebied een eenvoudige lichte massage≠beweging in verschillende banen continu herhaald. Op de rug hebben de banen de vorm van een vlinder. Ondanks de herhaling voelt elke nieuwe ronde weer anders, en kan er energetisch veel gebeuren. Vaak ontstaat een meditatieve staat, waarin de tijd stil staat en het hier en nu zult u dan als zeer prettig ervaren.

De vlindermassage is bijzonder geschikt voor u als u een zeer kwetsbaar lichaam heeft. Daarnaast kan het een mooie afwisseling zijn van de intuÔtieve massage. Ook kan een vlinder≠massage samen met pulsing en polariteitsmassage een sterker energetisch accent geven.

Een vlinder≠massage kan prima deel uitmaken van een integratieve massage.
blauwe vlinder

Massage in foetushouding

Een tedere, ontroerende en rustgevende massage, waarbij u op uw zij in de foetushoudig ligt, en zachtjes overal gewiegd wordt.

Massage zonder handen

De massage zonder handen is een complete lichaamsmassage met een redelijk stevige aanpak. De massage wordt grotendeels gegeven met de onderarm ('forearm' in het Engels) gecombineerd met de elleboog. Het masseren met de onderarm geeft een vol en compleet gevoel, terwijl massage met de elleboog vast zittende spieren bewerkt. De uitwerking is zeer ontspannend.

De massage is geÔnspireerd op de Forearm Dance van Val Guin, waarvan op Youtube een mooi filmpje staat, zie


Val Guin kon na een auto-ongeluk een hand niet meer gebruiken. Ze zocht naar een methode om toch te kunnen masseren en heeft toen technieken met de onderarm verder ontwikkeld. Koert Sondorp is de promotor van deze technieken binnen Nederland en geeft ook cursussen, zie ook Koert's site.

De technieken van deze massagevorm kunnen goed gecombineerd worden met een integratieve massage.
stevig

Extra lange massage

De meest voorkomende reactie na massage is: "Is het nu al voorbij?" Daarom is er deze populaire mogelijkheid om extra lang te genieten.
  • U kunt kiezen voor uitbreiding met een van de bovenstaande andere massages.
  • U kunt kiezen voor uitbreiding met een van de subtielere massages, zoals de vlindermassage en polariteitsmassage.
  • U kunt kiezen om niets te kiezen. Dan wordt de massage uitgebreid al naar gelang wat de masseur tegen komt in de massage.
Een extra lange massagesessie duurt 20 minuten langer.
zz

Hawaiiaanse lomi-lomi

Lomi-lomi betekent 'massage' in het hawaiiaans. De lomi-lomi is een prachtige, zeer intense massage. De lomi-lomi is een diepe emotionele, feestelijke ervaring en deze kan transformerend werken. Oorspronkelijk is het een overgangsritueel uit Hawaii. De massage bevat veel dynamiek (afwisseling van zeer stevig tot heel zacht). Pittige muziek ondersteunt de flow van de massage. Bij de massage wordt veel warme olie gebruikt.

De massagetafel wordt oliebestendig gemaakt met een aparte bedekking. Hierop wordt olie besprenkeld waarop u gaat liggen. Door deze olie kan ook gemakkelijk onder uw lichaam gemasseerd kan worden. Dit geeft een extra gevoel van koestering, omvatting en gedragen worden. De inwerking is zeer diep en daarom is de nawerking lang, van vele dagen tot weken.

Het is iets u als u meer ervaring heeft met massages. Het is geschikt voor u als u zich kan overgeven en het vertrouwen kan schenken tijdens de grotere intimiteit van deze massage. Het hand en arm lichaamscontact is intenser. Er wordt nauwelijks afgedekt met doeken. Vanwege het benodigde vertrouwen wordt de lomi-lomi niet in een kennismakingssessie gegeven.

Het is handig om een badjas en een handdoek mee te nemen.
 

Op speciaal verzoek is ook het "summum" mogelijk: de Hawaiiaanse vier-handen lomi-lomi. Hierbij wordt u tegelijk door de masseur en een masseuse gemasseerd, een buitengewone, schitterende en feestelijke ervaring, die lang daarna nog een grote glimlach zal oproepen.


Binnenkort wordt er weer een lomi-lomi cursus gegeven.
  hawaij


Praktijk Ton Kostelijk - Alvenberg 27 - Veldhoven - 040-2543410 - info@tonkostelijk.nl - www.tonkostelijk.nl - KvK nr 56903685