Cursussen, lezingen en workshops

Door de drukte in de praktijk zijn deze groepsactiviteiten voorlopig opgeschort.

Ademdagen

ademen Op een ademdag kan je je gedachten loslaten en in je lichaam aankomen, heerlijk tot rust komen, energie op doen en nieuwe kanten van jezelf ontdekken. Na afloop sta je weer ontspannen en energiek in het leven. De dagen er na werkt een ademdag vaak nog lang en prettig door. Zoals bij andere meditaties wordt de werking van het intensief ademen versterkt door dit in een groep te doen.
De dag heeft een zorgvuldige opbouw van lichaams≠beweging, meditaties en adem≠meditaties, zodat de werking op een prettige manier diepgaand kan zijn.
Voor meer achtergrond informatie, zie kennismaking met ademen.

Praktisch

Data: Zondag 27 november 2022, thema: vitaliteit.
Locatie: Alvenberg 27, 5508 AA Veldhoven.
Tarief: 80 euro.
Aanmelding:   Tot een week van te voren, zolang er nog plaatsen vrij zijn.
Lunch: Er is soep, koffie, thee, water, koekjes, fruit.
De ontvangst is vanaf 9:15, we beginnen om 10 uur tot rond 17 uur.

Voor meer informatie en aanmeldingen kan je onderaan bellen, mailen of appen.

Cursus: Lomi-lomi voor masseurs

lomi Lomi-lomi is een prachtige, intense, transformerende en feestelijke massage, zie lomi-lomi uitgebreid. Het kan zowel door ťťn masseur (tweehanden) als door twee masseurs (vierhanden) gegeven worden.
Lomi-lomi is een bijzonder mooie uitbreiding voor je praktijk en je klanten. Behalve voor masseurs is de cursus ook geschikt voor andere lichaamsgerichte therapeuten.

Doel

Het doel van de cursus is om je tweehanden en vierhanden lomi-lomi te leren geven en je eigen praktijk hiermee uit te breiden. Door zich te richten op masseurs kan de cursusduur kort gehouden worden. Er wordt voortgebouwd op aanwezige kennis, ervaring en intuÔtie. De aanname is dat je goed in staat bent om met respect, zorg en gevoel iemand van dichtbij bij te staan en aan te raken.

Beschrijving

De cursus bestaat uit totaal vier cursusdagen: twee aaneensluitende cursusdagen en twee vervolgdagen. In de eerste twee dagen wordt de achterliggende theorie uitgelegd, en is de kennismaking met lomi-lomi in zowel geven als ervaren. De sfeer en het energetische aspect staan centraal. Dit is van een nog groter belang dan bij de meeste andere massages. In de twee vervolgdagen raak je verder thuis in de stromende technieken, energetische dynamiek en feestelijkheid. Naast technieken eigen maken zijn deze dagen ook om zelf de intensiteit, diepgang, gevoeligheid en transformatie te ervaren, en worden er praktische tips voor de praktijk gegeven. Tussen de cursusdagen door kan je zelf oefenen en uitwisselen. Je ontvangt hand-outs met informatie, en een getuigschrift.

Praktisch

Cursus 2023: Nog niet gepland
Locatie: Alvenberg 27, 5508 AA Veldhoven.
Aanmelding:    Tot een week van te voren. Het aantal plaatsen is beperkt.
Meenemen: Handdoek, badjas, massagedoek, lunch. Er is genoeg drinken.
De ontvangst is vanaf 9:30, we beginnen om 10 uur tot rond 17:30 uur.

Voor meer informatie en aanmeldingen kan je onderaan bellen, mailen of appen.

Cursus: Ademsynchrone massage voor masseurs

golven Bij de ademsynchrone massage wordt de ademhaling gebruikt om het ontspannende effect van de ontspannings≠massage te versterken. Door de massage≠bewe≠gin≠gen nauwkeurig aan te laten sluiten bij de beweging van de ademhaling van de cliŽnt, wordt de effectiviteit van de massage verdubbeld. Hierbij passen een aantal nieuwe strijkingen, knedingen en pulsen die optimaal gebruik maken van deze aanpak. Het intensere effect en het rustgevende samenspel van cliŽnt en masseur maken de massage erg gewild bij de ervaren cliŽnt.
Zie ook Uitleg voor de cliŽnt.

Doel

Het doel van de cursus is om de ademsynchrone massage te leren geven en te ervaren. Zo kan je je eigen ontspannings≠massage uitbreiden met een intensere variant, die zowel stevig als zacht gegeven kan worden en weinig extra energie vergt. Door zich te richten op masseurs kan de cursus≠duur beperkt blijven. De aanname is dat je goed in staat bent om een ont≠spannings≠massage te geven.

Beschrijving

De cursus bestaat uit twee cursusdagen in een weekend. Eerst komt de specifieke ademhaling van de cliŽnt aan bod. Vervolgens hoe de masseur bij deze ademhaling de massage≠bewegingen laat aansluiten (synchroniseren). Het vergt oefening om tijdens de massage≠bewegingen ook op de ademhaling te letten. Een scala van nieuwe strijkingen en pulsen zullen ook uitgelegd en geoefend worden, vanwege hun effectiviteit bij deze methode. Deze bewegingen zijn op de rugzijde en op de buikzijde heel verschillend. Vanwege het grotere effect is goed afstemmen een belangrijk aandachtspunt.
Je ontvangt hand-outs met informatie, en een getuigschrift.

Praktisch

Data: Nog niet ingepland
Locatie: Alvenberg 27, 5508 AA Veldhoven.
Aanmelding:    Tot een week van te voren. Het aantal plaatsen is beperkt.
Meenemen: Massagedoek, lunch. Er is koffie, thee, water, koekjes, fruit.
De ontvangst is vanaf 9:30, we beginnen om 10 uur tot rond 17:30 uur.

Voor meer informatie en aanmeldingen kan je onderaan bellen, mailen of appen.

Lezingen en workshop

De volgende lezingen en workshops kunnen op verzoek gegeven worden.
Meer informatie verschijnt na aanraking van de titel.Voor meer informatie, vragen en aanmeldingen kan je de volgende knoppen gebruiken.