Dieptemassage therapie

Introductie

Dieptemassage therapie bestaat uit een zorg­vuldig bege­leidings­traject voor de behandeling van stress, langdurige spannings­klachten en chronische pijn. De effecten zijn: sterk afnemende klachten, ontspanning, herstel van je innerlijk evenwicht en contact met je gevoel, ruimte, vitaliteit, innerlijke groei en meer zelfinzicht.
Een dieptemassage traject is een intensief en verrijkend zelf­onderzoek, een ontdekkings≠reis door je eigen lichaam van nog onontdekte gevoelens en ervaringen. Ook kom je oude verkrampingen, blokkades en spanning tegen. Deze worden voorzichtig benaderd, losgemaakt en losgelaten. Dit geeft naast een prettig fysiek effect een sterk emotioneel en mentaal effect, bijvoorbeeld een langdurig gevoel van vrijheid, ruimte en energie. Ook plaatsen zonder blokkades voelen vitaler en energieker aan door de toegenomen doorstroming en toegenomen contact met je lichaam.

Een prachtig aspect van deze reis is de ervaring hoe oude reactie≠patronen en emoties direct opge≠slagen liggen in spec≠i≠fieke plekken in het lijf. Ze blijken daar direct oproep≠baar te zijn. Door ze te onder≠zoeken en zo te leren kennen groeit je zelf≠inzicht en vermogen tot loslaten.
Voorbeelden van reactie­patronen zijn:
  • de adem inhouden,
  • afsluiten,
  • terugtrekken,
  • wegschieten uit het lichaam (vluchten, ik ben er niet),
  • in de aanval gaan ((bek)vechten, of: ik weet alles beter),
  • dramatiseren (overdrijven, veranderen, wegvluchten van wat er precies is),
  • negeren en ontkennen (met mij is er niets aan de hand).
Binnenkort komt hier aanvullende informatie over MER (Myofascial Energetic Release), een recente vernieuwing van Dieptemassage die hier ook wordt toegepast . Zie ook: MER door Ketu Bo.
schatten

Werkwijze: samenwerking

Bij een ontspanningsmassage werkt de therapeut en rust de cliŽnt. Bij diepte­massage therapie daarentegen werken therapeut en cliŽnt nauw samen. Dit om de inbedding, afstemming en verwerking van de massage zo goed mogelijk te laten verlopen en om pijn te voorkomen. Naast massage≠technieken spelen adem≠halings≠tech≠nieken een be­lang­rijke rol. Deze worden in de eerste dieptemassage sessie aan­ge­leerd.

Een sessie duurt anderhalf uur, om de een of twee weken. Het aantal sessies verschilt sterk per cliŽnt. Als ondersteuning krijg je per keer mindfulness meditatie oefeningen mee om je waarneming en voelen te verdiepen. Dieptemassage is intensief, zowel in de behandeling zelf als door het aantal sessies in korte tijd. De op­brengst is zeer waardevol en lang­durig.

Voor wie is dit geschikt?

Dieptemassage is geschikt voor je wanneer je bereid bent om moeilijke emoties toe te laten of dit wilt leren, en wanneer daarnaast ook je overlevings- en reactiepatronen bespreekbaar zijn.
Hoe meer inzicht je hebt in je innerlijk, hoe eenvoudiger het is om de vruchten te plukken van dieptemassage. Ervaring met meditatie, yoga, hapto­no­mie, lichaamswerk, etc. werkt be­vor­derend.

Reacties op dieptemassage

Naast het therapeutisch traject. kan dieptemassage ook als fysieke mas­sage gegeven worden als de diepe verstrakkingen fysieke oorzaken hebben, zoals overbelasting door sporten.

Als je meer wilt weten over diepte­massage, je kunt vrijblijvend een uit­ge­brei­dere beschrijving opvragen.
Als je meer wilt weten over adem­halingstechnieken, zie ademen.

Voor tarieven, zie Meer... / Tarieven.

Voor meer informatie, vragen, of een eventuele afspraak kan je 040-2543410 bellen of mailen.