Introductie ontspanningsmassage

Om kennis te maken met ontspan­nings­massage is de integratieve massage heel geschikt. Daarnaast kan je in deze praktijk allerlei soorten ontspan­nings­massage ervaren, met elk haar eigen toepassing, werking en effect, zie het Korte of Uitgebreide overzicht.

Wat voor effecten heeft een Integratieve Massage?

Gemasseerde vrouw "Ik ben helemaal ontspannen! Hoe kan dat nou?"

"Voor het eerste sinds jaren heb ik weer een week lang goed geslapen."

"Ik ging helemaal uit mijn hoofd en raakte diep ontspannen. Heerlijk."

"Ik voel nergens pijn meer!"
Meer reacties ...

Een integratieve massage is vooral heel aangenaam. Je lichaam ontspant en wordt soepeşler. Je ademhaling wordt rustig en verdiept. Je lichaam herstelt, je gedachten komen tot rust. Pijn verdwijnt gedeeltelijk of helemaal. Je voelt je veel en veel prettiger. De effecten kan je dagenlang navoelen.

Naast de directe diepe ontspannende werking kan de massage een steun in de rug zijn voor mensen die het emotioneel moeilijk hebben, gestrest of overspannen zijn.

Wat is Integratieve Massage?

Integratief betekend dat verschillende elementen worden samengevoegd. Een Integratieve Massage geeft een diepe, weldadige ontspanning, door drie manieren van masseren op een koesterende, liefdevolle manier te combineren:
Onze zintuigen nemen vooral verschillen waar. Daarom wordt het ervaren effect van elk van de methoden versterkt door de afwisseling van methoden.

Werkwijze: hoe gaat een massage in de praktijk?

Een sessie bestaat uit drie gedeelten:
  1. Het voorgesprek. Wat zijn je huidige wensen, klachten en vragen? Wat is de nawerking van de eventuele vorige massage? In overleg maken we een massageşvoorstel.
  2. De massage zelf. Deze duurt vijf kwartier voor de voorkant en achterkant samen. Rustige muziek ondersteunt de sfeer.
  3. Het nagesprek. Wat heb je ervaren tijdens de massage? Wat heeft de masseur ervaren? De volgende keer kunnen deze ervaringen meegenomen worden in de massage.
Massage olie Een volledige integratieve massage duurt anderhalf uur. Ook kan een kortere massage gekozen worden, b.v. een massage van alleen de achterzijde. De kennis­makings­massage duurt wat langer door een uitgebreider voor- en nagesprek.

Om het effect zo goed mogelijk te kunnen ervaren zijn drie of vier massages aan te bevelen. Door zo meer gewend en vertrouwd te raken kan de massage meer tot je doordringen. Bij de intu´tieve massage is het handig kleren uit te doen vanwege het gebruik van massageolie. Tijdens de massage lig je onder een grote zachte warme doek. Het doek wordt weg gevouwen op de plaats waar je gemasseerd wordt. Je bepaalt zelf welke kleding je uit doet of aanhoudt. Het belangrijkste is dat je je erbij op je gemak voelt.

Je kunt ook alle kleren aanhouden. Het dynamische masseren en de polariteit zijn dan even zo goed mogelijk. Door de intu´tieve massage aan te passen (door meer met zachte druk technieken te werken in plaats van strijken en olie) kan ook een hele mooie massage ervaring bereikt worden.

Tips

Kleding Kies kleren die gemakkelijk uit- en aan te trekken zijn.
Make-up Opmaken kan beter uitgesteld worden tot na een massage.
Nawerking Zorg zo mogelijk voor enige rust na afloop. Zo kan je heerlijk nagenieten, en kan het rustgevende effect veel  langer blijven hangen.
Angst Vind je het idee om gemasseerd te worden eng?
Dit heeft bijna iedereen de eerste keer. Het kan eng zijn om iemand die je niet kent in je persoonlijke ruimte toe te laten. In de Reacties kan je lezen dat de aanraking met veel respect gebeurt, en daardoor prettig is. Verder is het goed om vooraf over angsten of gevoeligheden te praten, zodat er extra rekening mee gehouden kan worden.

Voor de tarieven, zie Meer... / Tarieven.

Voor meer informatie, vragen, of een eventuele afspraak kan je de volgende knoppen gebruiken.