Uitgebreid overzicht van alle soorten ontspanningsmassage

Naast de integratieve massage die bij de introductie beschreven staat, kan je allerlei verschillende ont­spanningsmas­sage ervaren, met elk haar eigen toepassing, werking en effect.
De indeling is naar locatie op het lichaam, soort massage, en overig.

Voor meer informatie, vragen, of een eventuele afspraak kan je 06-20098534 bellen of mailen.

Hoofdmassage

De massage van het hoofd is een gevarieerde massage van je hals, nek, achterhoofd, voorhoofd en gezicht. Span­ning­en vloeien weg uit je hoofd. Zeer aangenaam, je kunt heerlijk lang genieten. Ontkleden is overbodig. Spiraal

Buikmassage

Met een combinatie van zacht pulsen en intuļtief masseren worden je inwendige organen en het hartsgebied ontspannen. Spanningen en blokkades in de buik zijn vaak zo gewoon en gewend, dat deze ont­span­nings­massage je een verrassend gevoel van opluchting en vrijheid geeft.

Nek-schouder-rug massage

De nek-schouder-rug massage is een veelgevraagde, meestal stevige, weldaad voor de grootste spanningsdragers in je lichaam.

Integratieve massage

imlogo In een integratieve massage word je ritmisch gewiegd en dan met olie gemasseerd; grote strijkingen en diepere knedingen ontspannen huid en spieren. Daarna worden de handen zachtjes op verschillende plaatsen neergelegd om je energie in balans te brengen. De integratieve massage wordt op een koesterende, liefde­volle wijze gegeven, en geeft een diepe ontspanning.
Een uit­gebreidere beschreving staat in de Introductie Massage.

Ademsynchrone massage

golven De ademsynchrone massage is een nieuwe ont­spann­ings­massage die je een hele diepe ont­spanning kan geven doordat gebruik gemaakt wordt van je ademhaling. De massage volgt de beweging en het ritme van je ademhaling. Het totale effect van de massage wordt zo verdubbeld: de ont­spannende massage­beweging en de ontspannende uitademing versterken elkaar. Je ademt rustig en diep, een gezamelijke golfbeweging van adem en massage. Dit samenwerken en samen ademen geeft een extra verbinding. Het versterkte effect en de rustige samen­werking maken dat de massage je heerlijk diep doet ontspannen.

Binnenkort wordt er een cursus over gegeven.

Vlindermassage

blauwe vlinder De vlindermassage is een zeer zachte, subtiele massage. Ook andere delen van je lichaam kunnen 'gevlinderd' worden, zoals buik-borst gebied, de benen, de armen en het hals-hoofd gebied.

Bij de vlindermassage wordt per lichaamsgebied een eenvoudige lichte massage­beweging in verschillende banen continu herhaald. Op de rug hebben de banen de vorm van een vlinder. Ondanks de herhaling voelt elke nieuwe ronde weer anders, en kan er energetisch veel gebeuren. Vaak ontstaat een meditatieve staat, waarin de tijd stil staat en het hier en nu zal je dan als zeer prettig ervaren.

De vlindermassage is bijzonder geschikt voor je als je een zeer kwetsbaar lichaam hebt. Daarnaast kan het een mooie afwisseling zijn van de intuļ­tieve massage. Ook kan een vlinder­massage samen met pulsing en polari­teits­massage een sterker energe­tisch accent geven.

Massage zonder handen

stevig De massage zonder handen is een complete lichaams­mas­sage met een redelijk stevige aanpak. De massage wordt groten­deels gegeven met de onderarm (Engels: 'forearm') gecombi­neerd met de elle­boog. Het masseren met de onderarm geeft een vol en compleet gevoel, terwijl mas­sage met de elle­boog vast zit­tende spie­ren bewerkt. De uitwerking is zeer ont­spannend.

De massage is geļnspireerd op de Forearm Dance van Val Guin, waarvan op Youtube een mooi filmpje staat, zie

Val Guin's Forearm Dance op Youtube

Val Guin kon na een auto-ongeluk een hand niet meer gebruiken. Ze zocht naar een methode om toch te kunnen masseren en heeft toen tech­nieken met de onderarm verder ontwikkeld. Koert Sondorp is de promotor van deze technieken binnen Nederland en geeft ook cursussen, zie ook Koert's site.

Hawaiiaanse lomi-lomi

hawaij Lomi-lomi betekent 'massage' in het hawaiiaans. De lomi-lomi is een prachtige, zeer intense massage. De lomi-lomi is een diepe emotionele, feestelijke ervaring en deze kan transformerend werken. Oorspronkelijk is het een overgangs­ritueel uit Hawaii. De massage bevat veel dynamiek (afwisseling van zeer stevig tot heel zacht). Pittige muziek ondersteunt de flow van de massage. Bij de massage wordt veel warme olie gebruikt.

De massage­tafel wordt olie­bestendig gemaakt met een aparte bedekking. Hierop wordt olie besprenkeld waarop je gaat liggen. Door deze olie kan ook gemakkelijk onder je lichaam gemasseerd kan worden. Dit geeft een extra gevoel van koestering, om­vat­ting en ge­dragen worden. De inwerking is zeer diep en daarom is de nawerking lang, van vele dagen tot weken.

Het is iets voor je als je meer ervaring hebt met massages. Het is geschikt voor je als je je kan overgeven en het ver­trou­wen kan schenken tij­dens de grotere intimi­teit van deze massage. Het hand en arm lichaamscontact is intenser. Er wordt nauwelijks afgedekt met doeken. Vanwege het be­no­dig­de vertrouwen wordt de lomi-lomi niet in een kennis­makings­sessie gegeven.

Het is handig om een badjas en een handdoek mee te nemen.

Reacties op de Hawaiiaanse lomi-lomi.

Op speciaal verzoek is ook het "summum" mogelijk: de Hawaiiaanse vier-handen lomi-lomi. Hierbij word je tegelijk door de masseur en een masseuse gemasseerd, een buiten­gewone, schitte­rende en feeste­lijke ervaring, die lang daarna nog een grote glimlach zal oproepen.

Binnenkort wordt er weer een lomi-lomi cursus gegeven.

Korte ontspanningsmassage

Als je weinig tijd hebt, of voor­zichtig wilt proberen, kan de korte massage een goede keuze zijn. Hierbij wordt meestal voor een kant ge­kozen, bij­voorbeeld de achterkant. Een korte mas­sage­sessie duurt totaal 45 minuten.

Extra lange massage

zz De meest voorkomende reactie na massage is: "Is het nu al voorbij?" Daarom is er deze populaire mogelijkheid om extra lang te genieten.
Een extra lange massage­sessie duurt 20 minuten langer.

Massage in foetushouding

Een tedere, ontroerende en rustgevende massage, waarbij je op de zij in de foetushoudig ligt, en zachtjes gewiegd wordt.